Geen producten (0)

 

Spandoeken

Algemeen over spandoeken

Er zijn veel verschillende benamingen voor spandoekmateriaal. Frontlit, PVC of bisonyl is eigenlijk allemaal hetzelfde. Wij maken gebruik van 510 gram per m2 Frontlit en 320 gram per m2 mesh. Dit zijn de standaarden van de spandoeken die men over het algemeen in het straatbeeld ziet. Daarnaast zijn alle spandoeken B1 brandvertragend en dus ook prima binnen te gebruiken, denk hierbij bijvoorbeeld aan; beurzen die brandvertragend materiaal ook vaak als voorwaarde aan spandoeken stelt.

 

Eigenschappen frontlit en mesh

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor spandoekmateriaal frontlit. Dit is sterk, dus prima buiten te gebruiken. Wij printen onze spandoeken solvend. Dit is een techniek die ervoor zorgt dat de inkt in het materiaal trekt. Hierdoor heeft u langer plezier van de kleurechtheid en bovendien kunt u het spandoek met een doek afnemen.

 

Verschil tussen mesh en frontlit spandoeken op een rij

  • Frontlit wordt het meeste gebruikt.
  • Frontlit zorgt voor meer contrast ten opzichte van mesh, simpelweg omdat mesh gaatjes bevat.
  • Mesh wordt vaker gebruikt op winderige plaatsen en bij vrijstaande frames, omdat mesh gemakkelijk wind doorlaat.

 

Buitengebruik en levensduur

Of u nu frontlit of mesh gebruikt. Beide materialen zijn prima om buiten te gebruiken. De levensduur is uiteraard geheel afhankelijk van de omstandigheden waar het doek mee te maken krijgt. De levensduur van een doek wordt aanzienlijk verkort als deze op een plek hangt waar hij veel in aanraking komt met zon, wind en/of regen. Een spandoek gaat gemiddeld 2 á 3 jaar mee.

Afwerking van uw spandoek

Wij maken gebruik van een aantal standaard afwerking namelijk:

  • Geen afwerking (het spandoek wordt alleen op formaat gesneden)
  • Omzomen en ringen plaatsen om de 30 cm
  • Schoonsnijden zonder zoom en zonder ringen

Geen afwerking

Het doek wordt geprint en afgesneden op het formaat dat uw heeft aangegeven. Bij deze optie heeft het spandoek dus geen randversteviging, ringen of een tunnel. Toch wordt dit regelmatig besteld, omdat u zelf een afwerking en bevestiging voor ogen hebt. Ook voor indoortoepassingen wordt regelmatig voor deze optie gekozen.

Omzomen

We zorgen dat de randen een zoom krijgen waardoor er randversteviging ontstaat. Het doek kan dan meer windbelasting aan en zal minder snel bij de ringen gaan scheuren.

Bestellen

Stuur een mail naar info@mrdirectprint.nl of bel met 020-3416083. U kunt natuurlijk ook gewoon langskomen in onze winkel in Landsmeer waar onze medewerkers u graag verder helpen.

 

 

 

Geen producten (0)

Helaas bevinden er zich in deze categorie nog geen producten.

Probeert u het later nog eens!